Nya produkter i butiken

Nu på lördag (24/4), lagom till löning och ligacupfinal, lanseras ett gäng nya motiv i Ledley Kings knäs shop. Här följer en kort presentation av motiven.

1901 lyckas Tottenham Hotspur som första amatörlag inte bara ta sig till final i FA-cupen, utan också vinna den. Under en tid där de stora klubbarna i norra England dominerar fotbollen charmar uppstickaren från det snabbt växande London åskådarna och får smeknamnet ”The Flower of the South”.
Det är den fjärde mars 2016 och det spelas derby mot Arsenal på White Hart Lane. Spurs går in i derbyt i fin form och ligger tvåa i tabellen med gång på Leicester. Fansen andas optimism. Det står 1-1 när Dele Alli i 62:a minuten gräver fram bollen nära Arsenals ena hörnflagga. Blivande guldskovinnaren Kane tar emot, avancerar några meter och dundrar in ett fantastiskt långskott i bortre hörnet. Reaktionen som följer har Kane själv beskrivit som det mest högljudda White Hart Lane han hört. Om så bara för ett ögonblick var vi bäst i världen och ingen kunde röra oss. Och det är såna ögonblick det handlar om.
Vissa spelare fullkomligen förkroppsligar Tottenham Hotspur. Erik ”Coco” Lamela är en sådan spelare. Ett geni, ibland oförlöst och ibland utblommat. Spetsegenskaper som kan få publiken att tappa hakan, men samtidigt uppenbara brister som får samma publik att slita sitt hår i frustration. Oftast allt på samma gång. Oförmögen att använda sin högerfot, men också briljant nog att istället göra fantastiska rabonamål. Har aldrig lämnat planen utan att göra avtryck, oavsett om det är uselt eller av toppklass. Och alltid med ett bultande hjärta.
Få personer har betytt mer för vår klubb än Robert Dennis Blanchflower. Nordirländaren var högerhalv och lagkapten i Bill Nicks klassiska dubbelvinnande lag 1961. Efter nästan 400 matcher för Spurs avslutade Blanchflower karriären 1964 men stannade kvar inom fotbollen både som coach och som journalist och kommentator, hela tiden med samma värdighet, stolthet och humor.
Augusti 2015. En vecka innan Dele Alli ska debutera i Premier League möter Spurs Real Madrid i Audi Cup på Allianz Arena. Ett sammanhang som skulle få de flesta 19-åringar att darra som asplöv, men inte Dele Alli. I 24:e minuten tunnlar han Luka Modric och är borta. Kroaten kommer inte ifatt förrän i spelartunneln i halvtid där han skakar Deles hand och väser “little bugger”. Matchen, och resten av säsongen, fungerar som en utmärkt beskrivning av spelaren Dele Alli. Nerver och press botas bäst med en retfull tunnel.
När det såg som mörkast ut och behövdes som mest dök han plötsligt upp som räddaren i nöden. Från att sett ut att vara dömd till en karriär som kroniskt utlånad, via ett galghumoristiskt skämt, a flash in the pan och ett one season wonder, till att bli en av de största spelarna i klubbens historia. Det är en historia du kommer berätta för barnbarnen tills de tröttnat.
Arthur Rowe gjorde som centerhalv åtta säsonger och 201 matcher för Spurs, vilket är ett fint facit bara det. Men det var när han återvände till klubben som manager 1949 som han inte bara skrev in sig i historieböckerna, utan också totalt omformade hur fotboll spelades i Tottenham. Rowe införde Push and Run, vilket vi idag kallar väggspel och det unika spelsättet tog Spurs upp i förstadivisionen och gav året efter mästartiteln.
Vi har varit bortskämda de senaste åren när det gäller spelare från de egna leden som tar sig hela vägen till den högsta nivån. Kane, Townsend, Mason, Carroll och Winks är exempel på spelare som förverkligat sina drömmar och representerat akademin i a-laget. Nu är det dags för Oliver Skipp. Efter ett imponerande år i Norwich där han i allra högsta grad bidragit till deras avancemang längtar Spursfansen efter att få se honom i våra färger igen.
Vi är Mendes från halva plan, Pochettinos tårar i Amsterdam, Chas & Dave, rabonan i NLD, Harry Kanes anklar, Ledley med bucklan, Peter Crouchs nick i Manchester, sången på WHL, de 23 första sekunderna av CL-finalen 2019, Michael Dawsons bultande hjärta, promenaden från Seven Sisters, Tim Sherwoods honnör, Paolo Dybalas bildrättigheter, Bill Nicholson, hamburgare med drivor av stekt lök, 0-3 i Zagreb, Battle of the Bridge och åren som slutar på ett. Vi är spursfans.
Woolwich is a district in southeast London. Woolwich is a district in southeast London. Woolwich is a district in southeast London. Woolwich is a district in southeast London. Woolwich is a district in southeast London. Woolwich is a district in southeast London. Woolwich is a district in southeast London. Woolwich is a district in southeast London. Woolwich. Is. A. District. In. Southeast. London.
Du minns antagligen varje detalj från ditt första besök på White Hart Lane. Promenaden från Seven sisters, som var lite längre än du trott. Anspänningen när du till slut närmade dig arenan och andetaget när den plötsligt tornade upp sig framför dig. Smaken av den första ölen på Bricklayers. Smaken av den andra. Doften från burgarvagnarna utanför. De gnisslande vändkorsen, trapporna upp och pirret när du klev ut på läktaren och till slut såg det gröna gräset där nere. Och till slut känslan när laget marscherar in och sången rullar runt. Du kanske inte kan göra om det, men det finns alltid kvar.

Om du hittar något du gillar finns Ledley Kings knäs shop här.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: