Varm och kall #2

Välkommen till Varm och kall, där vi listar företeelser som utmärkt sig åt det ena eller andra hållet den sista tiden. Den nyfikne kanske ställer sig frågan “Varm & kall, är inte det en välsmakande dryck från Kiviks musteri? Har de sålt ut sig helt?” Svaret är nej, det har vi inte – men om den sponsringsansvarige för vår boyhood dryck vill inleda ett samarbete så är vi så att säga “all ears”. Då kör vi!

VARM

Ajax
Fortfarande. Spurs ska spela semifinal i Champions League. Jag greppade det inte innan det första mötet och jag gör det inte nu heller. Nervositeten får stå tillbaka för total förvirring.

Masken
Alla bergsäkra diagnoser från TV-fåtöljsläkare världen över till trots, visade det sig att Jan Vertonghen inte alls drabbats av hjärnskakning efter krocken med Toby och Ajaxmålvakten. Näsan fick dock lite stryk, varför Jan kommer att spela med en skyddsmask ikväll. Man gillar ju skyddsmasker. Drömmer nu om att Super-Jan curlar in ett långskott i bortre gaveln och på Kane-manér firar med att slita av sig masken och skrika ut sin glädje.

Harry Kane
När jag skriver detta är det strax lunchtid, och jag har ännu inte släppt förhoppningen om att Spurs mörkar en medverkan från världens bäste anfallare ikväll. Tänk er paniken i Ajax om hans namn skulle dyka upp i truppen. Tänk er boosten för laget och fansen. Harry är i alla fall i Amsterdam för att uppleva matchen på plats, som den Spurssupporter han är. 

KALL

Juan Foyth
När Toby Alderweireld drog på sig ett gult kort i första halvlek mot Bournemouth ville inte Pochettino riskera ytterligare ett och ännu ett numerärt underläge. Smart. In med Juan Foyth som hann spela tre minuter innan han drog på sig ett huvudlöst direkt rött kort. Det kändes verkligen inte så då, men det är ju i efterhand väldigt, väldigt roligt. 

Formen
Den korta sommarledigheten, den korta försäsongen och den tunna truppen började ta ut sin rätt för några veckor sedan. Att med största sannolikhet säkra topp fyra och att spela CL-semifinal i det läget är svårt att förklara. Energin är slut, men förhoppningsvis räcker adrenalinreserven en liten stund till.

Barcelona
Inser ni vad ni utsätter fotbollsvärlden för? Det var snudd på outhärdligt redan innan er kollaps.

/Wally

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: