Fyra röda kort vi minns

Röda kort hör inte till ovanligheterna i fotboll men vi i Spurs har varit relativt skonade från detta de senaste säsongerna. Heung-Min Sons och Juan Foyths röda kort i helgen mot Bournemouth var dock grädden på ett väldigt sunkigt pulvermos av Tottenham-insatser på senaste tid.

Tack vare Arsenals 1-1 mot Brighton (med vilket de friskrivit sig rättigheten att kalla oss bottlers tillsvidare) så är vi trots debaklet klara för Champions League nästa säsong *jinx*. Vi lägger därför de två röda korten och de tre tappade poängen bakom oss och blickar bakåt till fyra, minnesvärda, röda kort.

Kyle Naughton vs West Ham 16 augusti 2014
Matchminut: 29
Mauricio Pochettinos första match som manager i Tottenham i Premier League, vi möter West Ham på gamla Upton Park. Stämningen är försiktigt optimistisk här, det är trots allt första matchen på en ny säsong med ny tränare. Men denna optimism försvinner all världens väg ganska snabbt när Kyle Naughton tar med handen i eget straffområde. Mark Noble missar dock straffen och Eric Dier, i sin första Tottenhammatch, avgör senare matchen i 93:e minuten. Helt sjukt jävla magiskt.


Emanuel Adebayor vs Arsenal 17 november 2012
Matchminut: 18
Iklädda våra svart/gråa-tröjor på Emirates startade vi matchen väldigt bra – Adebayor satte 0-1 redan i 10:e minuten. Men bara åtta minuter senare vände matchen ganska snabbt då samme man sträckte ut benet med sulan först i en duell med Cazorla. Hur matchen gick? 5-2 Arsenals väg.

Peter Crouch vs Real Madrid 5 april 2011
Matchminut: 15
Om en semifinalplats i Champions League våren 2019 känns osannolik så var det inget mot vad en kvartsfinal i samma turnering kändes 2011. Hur fan lyckades vi ta oss den långa och rangliga vägen di? Jo; genom att först besegra Young Boys i kvalrundan, vinna gruppen (bestående av Twente, Inter och Werder Bremen förvisso) och sedan slå ut AC Milan i åttondelen. Så tänkte man ändå … ja, på en bra dag kan det här laget kanske slå Real Madrid också! Mhm. Real Madrid gjorde – genom Adebayor – 1-0 efter 4 minuter och sedan tio minuter senare hade Crouch dragit på sig två gula kort. Kolla på Marcelo, det lilla äcklet, hur han jublar över Crouchs röda kort.

Hugo Lloris vs Asteras Tripolis 23 oktober 2014
Matchminut: 87
Det här röda kortet är inte kanske i sig så spektakulärt, Hugo Lloris som libero drog ned en stackars grek strax utanför straffområdet. Nej, det är vad som hände sedan. Eftersom Tottenham hade gjort sina tre byten redan (och ledde matchen med 5-0) så blev det upp till den då 21-årige Harry Kane (som samma match hade gjort ett hattrick) att vakta målet. Hur han gjorde det? Bedrövligt. Han släppte direkt in en frispark genom att låta bollen magisk passera rakt igenom kroppen. Men vad gjorde det? Den här matchen blev fullständigt fulländad – ett hattrick, ett rött kort, en Harry Kane som målvakt och en rabona (ja, det var den matchen det med)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: