De bästa namnen i Tottenham Hotspur

När jag var liten grabb prenumererade jag på diverse fotbollstidningar. Jag skrev ner alla spelare jag stötte på i långa listor, och skapade påhittade lag. Ett bra namn på en fotbollsspelare är så mycket mer än bara, ett bra namn. Det blir en hymn, det blir ett uttryck för ett större sammanhang.

När Championship Manager (senare Football Manager) kom så ändrades hela scenen. Här hade jag nu ett uppslagsverk, en portal till alla världens fotbollsspelare. Jag började skapa mig en talang för att utifrån en persons namn kunna distinkt placera denne geografiskt. “Szymon Kowalczyk” sade någon. “Ah, ett W och ett Z, det måste innebära att han är från Polen” sade jag. “Låter som en yttermitt” kunde jag lägga till.

När så en spelare introduceras från akademien eller värvas från en annan klubb och denne spelare också har ett distinkt och karaktärsfyllt namn så pirrar det till lite extra i mig.
Så, nu till sak, här nedan rankar jag de spelare i vår trupp idag, vars namn piggar upp lite över det vanliga:

George Marsh – möjligtvis lite besviken på grabbens utseende. För mig skriker namnet “George Marsh” nämligen urstark innermittfältare med tunn hårväxt, strumporna nedhasade så att benskydden skymtas, ett jordigt avtryck på utsida lår från en glidtackling. Det låter 60-tal med stenhård boll och jordig fotbollsplan. Givetvis är smeknamnet hos de brittiska säsongskortsinnehavarna i Norra London “Georgie Marsh” eller bara “Marshy”.

Dylan Duncan – Jag tänker basketlängd, farlig på hörnor och favorit hos damerna. Hade det här varit USA, hade han varit vår quarterback. Dylan Duncan är den fokuserade mittbacken vi kastar in i 92:e minuten för att bevaka en 0-1 ledning på Britannia Stadium i Stoke.

Heung Min-Son – Jag har svårt att få min fru intresserad av fotboll och Tottenham i synnerhet. När jag yttrar hans namn, “Häng min son” får jag plötsligt lite sändningstid, hon lyssnar och kanske kan jag när jag ändå har hennes uppmärksamhet slänga in något om hans mål mot Manchester City och hur fantastiskt det var. En Spurs-tröja med Son och 7 på ryggen, det blir inte mycket bättre än så.

Kyle Walker-Peters – Det är för bra för att vara sant, att killen från akademien som dyker upp i första ligamatchen efter Kyle Walkers övergång till City, heter som han gör och dessutom är högerback! Det bäddar för massvis med humor här; Vad heter Tottenhams nya arena? White Hart-Peters!

Maurizio Pochettino – Först och främst, helvete vad jag älskar att Pochettinos grabb lirar i Spurs (och så jävla stilig han är då!). För det andra, uppfinningsrikedomen hos de namngivande föräldrarna här balanserar ju mellan uppseendeväckande slappt och galet genialt. Tänk om Marcus Håkman skulle döpa sin grabb till Marcuz Håkman?

Paulo Gazzaniga – Att vi i Spurs år 2019 skulle erfara sådana sportsliga framgångar som vi nu får uppleva, det kunde jag inte förespå för tio år sedan när vi var “Tenthenam” och inte “bottlers”. Addera då att vi i Spurs år 2019 också har en ny “Gazza”, möjligtvis inte som excentrisk bolltrixare centralt i plan men som hunkig kulturbärande andramålvakt, det piggar upp!

Tashan Oakley-Boothe – Wyatt Earp, Billy the Kid och Jesse James sippade på varsin stänkare inne på salongen. Spänningen bildade tillsammans med krutdoften en slöja av adrenalin i den lilla byn på gränsen till Mexiko. Den beryktade cowboyen Tashan Oakley-Boothe var på ingång och priset på hans huvud var fyra hästar och den största whiskey-tunnan som skådats i Amerika.

Harry Kane – Har du hört om Harry Kane?
Att få uppleva sagan om Harry Kane är en av de absolut största behållningarna i mitt moderna supporterskap. Tveklöst världens bästa anfallare; den ödmjuke och S T E N H Å R T arbetande talismanen som är Harry Kane. I många, många, många år framöver kommer hans namn sjungas i Norra London och eka ut i monitorerna efter ännu ett mål, efter ännu en kämpainsats. Och när den dagen kommer då Harry Kane inte längre är där på topp med tröja nummer 10 och gör mål på allt och alla, då kommer legenden leva kvar och till våra barnbarn kommer vi att berätta om Harry Kane, han som faktiskt fanns på riktigt, han vars namn påminner om en superhjälte, och så passande då, att det var precis det han var också, en riktig jävla superhjälte.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: